Θεσσαλονίκη: Μπουγάδα ιδεών, Τέχνη και εκπαίδευση στα μανταλάκια


   Τη «Μεγάλη Μπουγάδα», μια εφήμερη εγκατάσταση τέχνης που έχει ως στόχο την προώθηση της καλλιτεχνικής πρακτικής και διδασκαλίας, καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών, με θέμα τις ιστορίες πανδημίας, πραγματικές ή φανταστικές, φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Γαλλικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης.

   «Για το σχολικό έτος 2020, θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλέξουμε τους μαθητές/μαθήτριές μας σε μια τέτοια συλλογική δράση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Καρολίν Ζοφρέ.

   Η ιδέας της Μεγάλης Μπουγάδας ξεκίνησε το 2006 από τη Γαλλίδα εικαστικό Joëlle Gonthier. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, δύο φορές τον χρόνο και συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες, σε 118 χώρες και 5 ηπείρους, χωρίς περιορισμό ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος.

   Στη Θεσσαλονίκη, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, σε εξωτερικό χώρο του Γαλλικού Σχολείου και το Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφ. Στρατού 2Α). Είναι ανοιχτή σε όλες και όλους: μαθητές-μαθήτριες, φοιτητές-τριες, γονείς, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες και δεν υπάρχει αίτηση συμμετοχής. Το έργο -ποίημα, κείμενο, σχέδιο, φωτογραφία, ζωγραφιά ή κολάζ- πρέπει να είναι σε χαρτί Α4 και για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μανταλάκι.

LA GRANDE LESSIVE, BAGNOLS SUR CEZE 2019

   Σε όλο τον κόσμο, η δράση πραγματοποιείται πάντα Πέμπτη, Jeudi στα γαλλικά, που φωνητικά παραπέμπει στη φράση je dis (λέω). «Ας ελπίσουμε», σημειώνει η διευθύντρια του Σχολείου «ότι ο καθένας θα πει με το έργο του την ουσία αυτής της κοινής ιστορίας που βιώνουμε».

   Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση είναι διαθέσιμες στα: 2310 821 231 -115, 117 & education@ift.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ