Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών με προτάση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ημέρα Εκπαιδευτικών σήμερα και το weread.gr προτείνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για το 2020-21 που απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος οργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με στόχο τη διεπιστημονική προσέγγιση μέσα από την ελεύθερη δημιουργική έκφραση. Με αρωγό επιλεγμένα βιβλία από τη σύγχρονη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία και τη συμβολή των επιστημονικών συνεργατών, συγγραφέων και παιδαγωγών, σχεδίασαν τα διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που όχι μόνο ενισχύουν τη φιλαναγνωσία αλλά λειτουργούν ως εφαλτήριο βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης.

Μέσα από τις προτεινόμενες δράσεις υποστηρίζεται το έργο των εκπαιδευτικών όπως επίσης προσφέρεται στους μαθητές ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της λογοτεχνίας. Έτσι το βιβλίο λειτουργεί ως πηγή γνώσεων, εργαλείο έρευνας και χώρος έκφρασης ενώ ταυτόχρονα προάγει την επικοινωνία και το πνεύμα συνεργασίας.

Τα προγράμματα είναι:

1. Το μυστικό του Μπλε Κύκλου 2020-21

Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του πολυβραβευμένου Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του Πανεπιστήμιου Κύπρου προσκαλούν εσάς και τους μαθητές σας να συμμετάσχετε στο διαδραστικό και διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το νερό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και των α΄και β΄ τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας, και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, και έχει ως στόχο να προσφέρει πληροφορίες για τον κύκλο του νερού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

2. Μυθικοί ήρωες και περιβάλλον

Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα βιβλία του Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι, παρουσιάζουν ένα διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της σειράς βιβλίων Η πρώτη μου μυθολογία, που έχει σαν στόχο, να γνωρίσουν τα παιδιά τη δράση των μυθικών ηρώων και να τη συνδέσουν με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα.

3. Ιούλιος Βέρν 2020-21

Εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων του πολυβραβευμένου Αντώνη Παπαθεοδούλου με τα σημαντικότερα έργα του Ιουλίου Βερν διασκευασμένα για μικρά παιδιά, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθητές νηπιαγωγείου και μαθητές από Α΄ έως Δ΄ τάξεων του Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες έννοιες, να αναγνωρίσουν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, άλλους πολιτισμούς, την τεχνολογία, να ευαισθητοποιηθούν για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις με άλλες τάξεις, σχολεία αλλά και με το κοινωνικό τους περιβάλλον.  Τ
ο συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζει το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και είναι σε συνάρτηση με σημαντικά πεδία που μπορούν να αναλυθούν στην Ευέλικτη Ζώνη και τις Καινοτόμες Δράσεις, λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο του εκπαιδευτικού.Ταυτόχρονα πραγματοποιείται ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που στόχο έχει να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα λογοτεχνικά βιβλία και τις βιωματικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα ενισχύει τη γνώση και τα βοηθάει να αναπτύξουν νέες ικανότητες.

4. Φυσικές επιστήμες 2020-21

Διαδραστικό, διεπιστημονικό και διαθεματικό πρόγραμμα 

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό να εντείνει την οικειότητα και την άνεση με τις φυσικές επιστήμες μέσα από την επαφή με τη λογοτεχνία και να ενεργοποιήσει τη μαθητοκεντρική διαδικασία ώστε η πρωτοβουλία για τις δραστηριότητες να προέρχεται από τους μαθητές, ενισχύοντας παράλληλα το ομαδικό πνεύμα και την αλληλοϋποστήριξη. Οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση μέσα από την προσωπική μελέτη και τη διεξαγωγή έρευνας, δίνοντας δημιουργικά ερεθίσματα και ελεύθερη έκφραση στους μαθητές να προσεγγίσουν τον τομέα των επιστημών. Τέλος, είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Ε΄, Στ΄ Δημοτικού καθώς και Α΄, Β΄ Γυμνασίου και μπορεί να αποτελέσει μέρος του προγράμματος Φιλαναγνωσίας, ενώ ταυτόχρονα οι προτεινόμενες δράσεις μπορούν να λειτουργήσουν και ως Πρότζεκτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ