“Με ένα βιβλίο ταξιδεύω” Μαραθώνιος Ανάγνωσης για μαθητές από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

A woman running on a track on the pages of a book.

Για μαθητές Νηπιαγωγείου

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετά τον περσινό επιτυχημένο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, διοργανώνουν και φέτος ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της προσχολικής εκπαίδευσης. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.
 

Αποστολή: Με ένα βιβλίο ταξιδεύω

Στον φετινό Μαραθώνιο με θέμα «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές εκφάνσεις του ταξιδιού: το ταξίδι ως μετακίνηση από έναν τόπο σε άλλο, για διακοπές ή για απόκτηση εμπειριών και γνώσεων, το νοητό ταξίδι σε άλλους τόπους και εποχές αλλά και το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού μας και της ίδιας της ζωής. Με πυξίδα, με χάρτη, με διαστημόπλοιο ή άλλο μεταφορικό μέσο, με τα πόδια ή με τον νου, σας καλούμε αυτή τη σχολική χρονιά να ταξιδέψετε με αφορμή ένα βιβλίο. Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.
  • Να ταξιδέψουν στον χρόνο, στο παρελθόν και στο μέλλον, να κάνουν συγκρίσεις, να βρουν ομοιότητες και διαφορές με το σήμερα.
  • Να εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες και να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από την ανάγνωση κειμένων.
  • Να μπουν στη θέση όσων ταξιδεύουν και να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές, διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.
  • Να κατανοήσουν ότι σε κάθε ταξίδι η διαδρομή έχει αξία και όχι ο προορισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων δείτε εδώ.

Για μαθητές Δημοτικού

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για δέκατη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση και εντέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, πολλοί από τους οποίους έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία για τη συγγραφική τους δραστηριότητα.Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας και υποστηρίζει το έργο του εκπαιδευτικού, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά του καθώς και με επίκαιρα ζητήματα του τόπου του και του κόσμου εν γένε

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ