Έρχεται το bookwave στο Μουσείο Μπενάκη

Το bookwave είναι η ετήσια δράση συγκέντρωσης και προσφοράς παιδικών βιβλίων σε σχολεία της Ελλάδας.

Ένα πρωτοφανές “κύμα βιβλίων” και προσφοράς θα υψωθεί για έβδομη φορά στο Μουσείο Μπενάκη από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βιβλίων για νηπιαγωγεία που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία. Μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει 76.000 βιβλία σε 1.900 σχολεία στην Ελλάδα και περισσότερα από 100.000 βιβλία σε κοινωνικούς φορείς, δομές και οργανώσεις στη χώρα μας.

Γιατί bookwave;

Για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Επιθυμία του Library4all είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας βιβλιοθήκες σχολείων.

Μπορεί να μην είναι πλέον δυνατό να κάνετε πλέον αίτηση ως σχολείο, καθώς έχει ήδη συμπληρωθεί ο αριθμός των σχολείων της Αττικής που θα επωφεληθούν από το φετινό bookwave 2019, αλλά μπορείτε να στηρίξετε το bookwave ατομικά είτε αγοράζοντας ένα βιβλίο είτε, εάν είστε εκπαιδευτικός, διοργανώνοντας μία δράση συλλογής βιβλίων στο Σχολείο σας. (Ήδη περιμένουν καρτερικά 158 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.)

Λίγα λόγια για το Library4all

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό,  χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδιάζουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εφαρμογές και άλλα προϊόντα για παιδιά, ενήλικες, ΑμεΑ, καθώς και ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται στο περιθώριο.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η συχνή επαφή των παιδιών με τα βιβλία, και ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου όπου βρίσκονται καθημερινά, είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της ικανότητας ανάγνωσης και γραφής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ