“Το χειμωνόσπιτο”: ένα πρωτότυπο μουσικό βιβλίο με χειμωνιάτικη διάθεση

Πριν από λίγο καιρό δανειστήκαμε από την Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου “Το Χειμωνόσπιτο” του Δημήτρη Κάσσαρη. Δεν είναι καινούριο βιβλίο αλλά γράφουμε γι’ αυτό γιατί μας εντυπωσίασε! Είναι ένα βιβλίο πρωτότυπο καθώς κάθε δεύτερη σελίδα έχει ένα υπέροχο ποίημα με ομοιοκαταληξία, η οποία όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο βοηθάει στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών και βέβαια είναι και διασκεδαστική. Τα ποιήματα αυτά θα τα ακούσετε μελοποιημένα στο CD που θα βρείτε στο πίσω μέρος του βιβλίου από το μουσικό Νίκο Ξανθούλη. Το CD είναι υπέροχο και πραγματικά ζωντανεύει το παραμύθι στο μυαλό των παιδιών.

Διαβάζοντας “Το Χειμωνόσπιτο” με τα παιδιά σας θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε για πάρα πολλά θέματα όπως τον απρόσωπο τεχνολογικό χαρακτήρα της εποχής μας αλλά και τις αληθινές αξίες της ζωής όπως η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, η αγάπη. Κι αν αυτά σας ακούγονται πολύ σοβαρά, μέσα από το γεμάτο μεταφορές κείμενο του συγγραφέα και τη μουσικότητα που το συνοδεύει θα γίνουν απλά και κατανοητά από τα μικρά σας!

Αξίζει να πούμε και για την εικονογράφηση του βραβευμένου Βασίλη Παπατσαρούχα, η οποία είναι μοντέρνα, πρωτότυπη, με μια οπτική διαφορετική σαν να μην είναι παιδικό βιβλίο αλλά κάθε σελίδα να είναι ένας πίνακας ζωγραφικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ