Διαβάσαμε “Τα καινούρια Παπούτσια Της Ιόλης” από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Η μικρή Ιόλη περίμενε καιρό να αγοράσει καινούρια παπούτσια και επιτέλους αυτή η στιγμή έφτασε! Είναι πολύ χαρούμενη, τα φοράει και τρέχει με χαρά να τα δείξει στους φίλους της στη γειτονιά. Στο δρόμο όμως συναντάει τη Ραλλού, που είναι πολύ λυπημένη, γιατί τα δικά της παπούτσια είναι πολύ παλιά και λερωμένα, και τότε η Ιόλη έχει μια φοβερή ιδέα, να μοιραστούν τα παπούτσια τους και να φοράνε ένα παλίο και ένα καινούριο! Φυσικά, στην αρχή, στο δρόμο τις κοιτούσαν περίεργα αλλά δεν τους ένοιαζε, αργότερα όμως η γειτονιά γέμισε πόδια με διαφορετικά παπούτσια, γιατί τα δύο μικρά κορίτσια έγιναν παράδειγμα για μικρούς και μεγάλους! Η γενναιοδωρία της μικρής Ιόλης και το ότι μοιράστηκε κάτι δικό της και μάλιστα ολοκαίνουριο ανταμείφθηκε, αφού χάρισε χαρά στη φίλη της και γέμισε αγκαλιές τη γειτονιά, γιατί το μοίρασμα ενώνει, οδηγεί στην αγκαλιά, στην αγάπη.

Βγάζει η Ιόλη το δεξί,

στη φίλη της το δίνει.

Παίρνει μακριά το δάκρυ της,

χαμόγελο αφήνει.

Πόσο ωραίο είναι που το βιβλίο αυτό δείχνει τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να ακολουθούν το παράδειγμα της Ιόλης και να μοιράζονται.

Ένα πολύ γλυκό βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά την αξία της προσφοράς,της ενσυναίσθησης, του να μπουν στα παπούτσια του άλλου! Για να δουν ότι ο καθένας μπορεί να έχει μια άλλη οπτική για τα πράγματα και – γιατί όχι – να γίνει πρότυπο, όπως γίνονται εδώ τα παιδιά για τους γονείς, τους παππούδες, τους μεγάλους.

Γραμμένο από τη Στέλλα Ανδρικοπούλου για παιδάκια από 3 ετών με ομοιοκαταληξία, που πάντα μας αρέσει για αυτές τις ηλικίες, γιατί δίνει ρυθμό και μελωδία και βοηθάει πολύ τα παιδάκια να περάσουν όμορφα, να κατανοήσουν και να εξασκήσουν τη μνήμη τους.

Εικονογραφημένο από τη Νικολέττα Φιλιππίδη με ζωντανά χρώματα και τις αγαπημένες μας προσθήκες κάθετης σελίδας!

Μαζί με το βιβλίο μπορείτε να αγοράσετε την Ιόλη για να κάνει παρέα στους μικρούς αναγνώστες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ