Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα και το “Christmas camp” του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας για τον Δεκέμβριο

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για ακόμη μια φορά έχει οργανώσει τα πιο διασκεδαστικά και ενδιαφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 2 ως 12 ετών.

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Απλά και καθημερινά υλικά, σε συνδυασμό με τις συλλογές του μουσείου, γίνονται έμπνευση για παιχνίδι!
Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα αποσκοπούν τα παιδιά να αγαπήσουν το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου & ώρες 16:00 – 16:50
«Χρωματομπερδέματα»

Κοιτάξτε, γεμάτος χρώματα ο κόσμος γύρω μας! Παίζουμε, διακρίνουμε και εντοπίζουμε τα βασικά χρώματα επάνω μας αλλά και στις συλλογές του Μουσείου, πειραματιζόμαστε ανακατεύοντάς τα και δημιουργούμε με αλλιώτικα πινέλα χρωματομπερδεμένες ζωγραφιές!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου & ώρες 16:00 – 16:50
«Χτίζω και Γκρεμίζω»

Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με τα αντικείμενα, ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες των υλικών και διαπιστώνουμε τη διαφορά των μεγεθών. Δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και ανακαλύπτουμε πώς να (τους) ισορροπούμε!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου & ώρες 16:00 – 16:50
«Αποτυπώματα της φύσης»

Ποια αντικείμενα βρίσκουμε στη φύση; Πώς καταλαβαίνουμε τον αέρα και τη βροχή; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν φυσικά υλικά, παίζουν με το χώμα και τη λάσπη, δημιουργώντας φυσικά αποτυπώματα!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου & ώρες 16:00 – 16:50
«Ένα στολίδι για το δέντρο»

Ανακαλύπτουμε διαφορετικές υφές, δημιουργούμε παράξενους ήχους, διερευνούμε τι μπορούν να κάνουν τα χέρια μας και δημιουργούμε τα δικά μας πρωτότυπα στολίδια για το δέντρο!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου & ώρες 16:00 – 16:50
«Τα δώρα του Μουσείου»

Τι μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα κουτί; Πόσα πράγματα χωράει; Τι ήχους κρύβει; Τα παιδιά, με τη βοήθεια των συνοδών τους, ξετυλίγουν και τυλίγουν δώρα, γεμίζουν κι αδειάζουν μικρά και μεγάλα κουτιά με αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου και δημιουργούν το δικό τους κουτί- δώρο για κάτω από το δέντρο!

Ολοήμερο γιορτινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2023, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να περάσουν αξέχαστες γιορτινές διακοπές στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!
Κάθε μέρα από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα παίζουμε στα εκθέματα του Μουσείου, ανακαλύπτουμε γιορτινά έθιμα και συνταγές, φανταζόμαστε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες ιστορίες και δημιουργούμε χρυσοχιονισμένες κατασκευές!

Ανακαλύπτουμε τη συλλογή μουσικών οργάνων του Μουσείου. Γνωρίζουμε κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Συνθέτουμε και τραγουδάμε τα δικά μας μοναδικά κάλαντα!

Επιπλέον ανά ημέρα υλοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις,
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, «Τα εκθέματα κάνουν Χριστούγεννα»
Γνωρίζουμε τα εκθέματα του μουσείου και παίζουμε σε αυτά με γιορτινή διάθεση! Στη Σοφίτα ζωντανεύουμε στιγμές των γιορτών, στο Αβητάρι της διατροφής ψωνίζουμε υλικά για εορταστικές συνταγές και στην Κουζίνα μαγειρεύουμε μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή!
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, «Επιστήμονες με… γιορτινές διαθέσεις»
Στο έκθεμα Γεια σου, Πυθαγόρα ανακαλύπτουμε τα σχήματα των Χριστουγέννων και δημιουργούμε τα δικά μας μοτίβα. Στις Φυσαλίδες στολίζουμε δέντρα στο νερό με λαμπερές σαπουνόφουσκες.
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, «Τα μυστήρια των Χριστουγέννων»
Γνωρίζουμε τους ήρεες μίας χριστουγεννιάτικης ιστορίας μυστηρίου, ψάχνουμε στο μουσείο ένα κρυμμένο μαγικό αντικείμενο και φτιάχνουμε την δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία!
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, «Είναι τρίγωνα τα κάλαντα;»
Ανακαλύπτουμε τη συλλογή μουσικών οργάνων του Μουσείου. Γνωρίζουμε κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Συνθέτουμε και τραγουδάμε τα δικά μας μοναδικά κάλαντα!
Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, «Ένας νέος χρόνος στη Γη»
Γνωρίζουμε πρωτοχρονιάτικα έθιμα από μακρινές χώρες του κόσμου και φτιάχνουμε βασιλόπιτα.
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, «Δαμάζοντας μία χιονονιφάδα»
Ανακαλύπτουμε τη συμμετρία που κρύβουν οι χιονονιφάδες και κάνουμε παγωμένα πειράματα.
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, «Φωτίζοντας τους Καλικάντζαρους»
Ερευνούμε τα έθιμα των Φώτων και μεταμορφωνόμαστε σε καλικάντζαρους.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.hcm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ