Οι λέσχες ανάγνωσης Απριλίου για παιδιά και εφήβους του ΚΠΙΣΝ

Λέσχη ανάγνωσης για εφήβους

Το βιβλίο αυτού του μήνα μαζί είναι το «Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου» της Κίμπερλι Μπρουμπέικερ- Μπράντλει. 

Γι’ αυτή τη συνάντηση, 30 μέλη από 12 έως 16 ετών, δίνουν διαδικτυακό ραντεβού το Σάββατο 30 Απριλίου για να ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς. 

Μην ανησυχείς αν δεν προλάβεις να διαβάσεις όλο το βιβλίο ή αν δεν ήρθες στην προηγούμενη συνάντησή: έτσι κι αλλιώς, κάθε μήνα, η Στέλλα θα δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, η παρέα που θα έχει διαβάσει το βιβλίο (έστω, το μισό!) θα συναντιέται για να ανταλλάξει σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες, με αφετηρία αυτό που διαβάσαμε -είτε μας άρεσε πολύ, είτε όχι και τόσο.
 

Λίγα περισσότερα λόγια για το βιβλίο του Απριλίου:
Το «Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου» αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Έιντα, ξεπερνώντας τις κακουχίες της καθημερινής της ζωής, δραπετεύει με τον αδερφό της στη βρετανική επαρχία. Εκεί ξεκινάει μια νέα ζωή μαθαίνοντας το αυτονόητο: πως έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Παράλληλα, τα δύο αδέρφια αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση με τη Σούζαν Σμιθ, τη γυναίκα που τα παίρνει υπό την προστασία της. Θα αποδειχτεί άραγε ο δεσμός τους αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένους, παρά τον πόλεμο και τις συνθήκες που απειλούν να τους χωρίσουν;

Το βιβλίο έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ ήταν #1 New York Times bestseller και στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του 2015 των Publisher’s Weekly και Wall Street Journal. Μεταφράστηκε στα ελληνικά από την ίδια τη Στέλλα, οπότε θα έχει πολλά πράγματα να σας πει και γι’ αυτό!

Σάββατο 30/04 | 13.00 – 14.30
Μέσω Zoom

 

Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 01/04, στις 12.00

Το βιβλίο «Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά

Τον Απρίλιο συνεχίζεται το ραντεβού της Λέσχης Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού για τους μικρούς βιβλιόφιλους με συντονίστρια τη θεατροπαιδαγωγό Άρτεμη Μάνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά! 

Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Πρίγκιπας σημαίνει Αμίρ» της Άννας Κοντολέων. 

Το Σάββατο 30 Απριλίου οι μικροί αναγνώστες δίνουν ραντεβού στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. 

Η συνάντηση του μήνα, θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά μέσω Zoom την Παρασκευή 29 Απριλίου

Το βιβλίο
Ο τόπος του Αμίρ ήταν κάποτε πλούσιος και εύφορος και όλοι ζούσαν ευτυχισμένοι. Οι άντρες είχαν δουλειά τα πρωινά και χωράτευαν στα καφενεία τα βράδια. Τα παιδιά έτρεχαν μέχρι που χόρταιναν παιχνίδι στα σοκάκια. Και οι γυναίκες τα παρακολουθούσαν άγρυπνα και τα κυνηγούσαν να τα ταΐσουν με πιάτα ξέχειλα από φαγητό στα χέρια. Στον ουρανό πετούσαν πουλιά αποδημητικά και μόνο τα κακαρίσματα του κόκορα τους ξύπναγαν άγρια χαράματα. Μα μετά ήρθαν αυτοί που δεν είχαν ιερό και όσιο, αυτοί που αγαπούσαν τα όπλα πιο πολύ από τους ανθρώπους και… όλα άλλαξαν. 

Σε αυτή την τόσο συγκινητική αλλά και επίκαιρη ιστορία θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του Αμίρ, που εγκατέλειψε την όμορφη πατρίδα του λόγω του πολέμου και κατάφερε να επιβιώσει σε ένα νέο και αφιλόξενο τόπο με μοναδικό του στήριγμα έναν αδέσποτο σκύλο. 

Δραστηριότητες για τα παιδιά πριν τη Λέσχη Ανάγνωσης:

  1. Ζωγραφίζω με τη μορφή κόμικ τέσσερις στιγμές που με εντυπωσίασαν/συγκίνησαν από το βιβλίο (αφού χωρίσω το χαρτί μου σε τέσσερα μέρη). Προσθέτω αν θέλω σε κάθε εικόνα μερικά λόγια.
  2. Αν υποθέσουμε ότι ο Αμίρ δε φτάνει σε αυτή την πόλη που περιγράφει το βιβλίο, αλλά έρχεται στην πόλη σου. Φτιάξε ένα σακίδιο καλωσορίσματος για να του προσφέρεις. Γράψε ή ζωγράφισε ή φτιάξε πραγματικά αυτό το σακίδιο -γιατί ποιος ξέρει ίσως κάποτε χρειαστεί να το προσφέρεις σε κάποιον. (Είδη για την υγιεινή του, για το σχολείο, για την καθημερινότητά του, αλλά και ένα παιχνίδι, κάτι αστείο, κάτι όμορφο και ίσως μια κάρτα ή κάτι που θα είχε κάποια αξία για σένα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για τον Αμίρ). 
  3. Πάρε μια συνέντευξη από κάποιον συγγενή ή φίλο που έχει μια παρόμοια ιστορία με αυτή του Αμίρ και έλα να μας πεις στη Λέσχη τι έμαθες.

Παρασκευή 29/04 | 17.00-18.15
ZOOM

Έως 25 συμμετοχές | Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

Σάββατο 30/04 |17.00-18.15
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ

Έως 22 συμμετοχές | Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασεκυή 01/04, στις 12.00

Το βιβλίο “Πρίγκιπας σημαίνει Αμίρ” της Άννας Κοντολέων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ