«Παραμυθόφωνο», μια πλατφόρμα ηχογραφημένων αφηγήσεων μύθων και παραμυθιών του κόσμου

Τι είναι το «Παραμυθόφωνο»

Το «Παραμυθόφωνο» δημιουργήθηκε από το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και τον αφηγητή Γιώργο Ευγενικό. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, για την ψυχική στήριξη και ενθάρρυνση του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συνθήκη. Το «Παραμυθόφωνο» είναι μια πλατφόρμα ηχογραφημένων αφηγήσεων μύθων και παραμυθιών του κόσμου σε αρχεία podcast, και απευθύνεται σε ακροατές όλων των ηλικιών που αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν την αφήγηση, τη μυθολογία, το παραμύθι, τον λαϊκό πολιτισμό και την προφορική παράδοση. 

Ο στόχος

Στόχος του «Παραμυθοφώνου» είναι η διάδοση της αφήγησης και της προφορικής παράδοσης, η εισαγωγή τους στη ζωή και την καθημερινότητα του κόσμου. Το να ακούν οι άνθρωποι ιστορίες με εύκολο τρόπο από το κινητό τους τηλέφωνο οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ακόμη και για 5 λεπτά. 

Η ανταπόκριση του κόσμου

Το 2020 το «Παραμυθόφωνο» ανέβηκε στην 1η θέση των προτιμήσεων των ακροατών της Ελλάδας, στην κατηγορία «Ιστορίες για παιδιά». Ήταν στην 1η θέση για 140 μέρες από τις 233 ημέρες λειτουργίας του. Με χαρά το είδαμε να φτάνει την 33η θέση σε όλες τις κατηγορίες στην Ελλάδα. Ακούστηκε σε 38 χώρες σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας ιδιαίτερα υψηλή ακροαματικότητα στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και όπου υπάρχουν ελληνόφωνοι ακροατές σε κάθε γωνιά της γης. 

Οι κατηγορίες ιστοριών

Στο «Παραμυθόφωνο» μπορείτε να βρείτε διάφορες κατηγορίες ιστοριών όπως: 
1) Ταξίδια πολιτισμού με μύθους και παραμύθια από λαούς του κόσμου
2) Μύθοι του Αισώπου
3) Σταχτοπούτες του κόσμου
4) Ιστορίες από τη θρησκευτική παράδοση
5) Παραμύθια από τη Νορβηγική Παράδοση
5) Επιστήμονες που «ΕΥΡΗΚΑΝ» για την Ανθρωπότητα
6) Παραμύθια και παραδόσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Οι συνεργασίες

Από τον Ιούλιο 2020 η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα στηρίζει το «Παραμυθόφωνο» με τη δημιουργία νέας κατηγορίας «Παραμύθια από τη Νορβηγική Παράδοση».

Τον Δεκέμβριο 2020 ξεκίνησε η σειρά Επιστήμονες που «ΕΥΡΗΚΑΝ» για την Ανθρωπότητα που πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη των Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο».

Τον Δεκέμβριο 2020 δημιουργήθηκε η σειρά Παραμύθια και Παραδόσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). 

Πηγή: https://paramythofono.blogspot.com/p/blog-page_17.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ