Διάβασμα με θέα από το Φάρο του ΚΠΙΣΝ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Καθημερινά, από τις 09.00 έως τις 22.00, οι επισκέπτες του Φάρου μπορούν να επιλέξουν βιβλία για να διαβάσουν, ενώ χαλαρώνουν σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης: Ο Φάρος προσφέρει πανοραμική θέα 360ο μοιρών σε όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και τον Σαρωνικό Κόλπο και απευθείας οπτική επαφή με τον λόφο της Ακρόπολης. Έτσι είχε φανταστεί ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano τον Φάρο.

Οι επισκέπτες δεν θα δανείζονται τα βιβλία, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάζουν όσο βρίσκονται στον Φάρο. Βιβλία ιστορικά, πολιτικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά και λογοτεχνικά που, μέσα από τις σελίδες τους, θα ταξιδέψουν τους αναγνώστες.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς αγοράστηκαν βιβλία από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα. Έτσι, ο Φάρος φιλοξενεί στα ράφια του δικές τους εκδόσεις, καθώς και βιβλία που δωρίσθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στο μέλλον θα προστεθούν περισσότερα βιβλία.

Το ΚΠΙΣΝ, πιστό στη δέσμευσή του να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, φρόντισε να λειτουργούν στον Φάρο δύο σταθμοί εργασίας μέσω των οποίων θα παρέχεται τοπική πρόσβαση σε 543 τίτλους της βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων που απευθύνονται σε άτομα με τυφλότητα, περιορισμένη όραση ή δυσαναγνωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ