Το ελληνικό βιβλίο ταξιδεύει στην έκθεση “Non/fiction” της Μόσχας και στην Αγία Πετρούπολη

Τη νεοελληνική λογοτεχνία και “το εξαιρετικό έργο που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες στον τομέα των μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων στη ρωσική”, θα προβάλει η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση βιβλίου Non/fiction της Μόσχας και σε ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει προγραμματιστεί στην Αγία Πετρούπολη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται τα καλύτερα βιβλία λογοτεχνικής, επιστημονικής και λαϊκής επιστήμης και συμμετέχουν 20 χώρες με πάνω από 300 εκδότες.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν στο κοινό της έκθεσης Non/Fiction τα επτά ελληνικά βιβλία, που έχουν μεταφραστεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη στη ρωσική.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ για τους φοιτητές, ενώ την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, θα προβάλει το ελληνικό βιβλίο σε επιλεγμένο κοινό και δημοσιογράφους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβευτική κατοικία.

Στις 9 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί από το Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης μεγάλη εκδήλωση στη βιβλιοθήκη Μαγιακόφσκι, οπού θα γίνει παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παραμάρκου «Γκιάκ», ενώ την επομένη, η Φραγκίσκη Αμπατζόγλου θα μιλήσει σε διάλεξη-αφιέρωμα για την ελληνική λογοτεχνία και τις ρωσικές της μεταφράσεις στο πολιτιστικό κέντρο Dom Radio, όπου καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο Θεόδωρος Κουρεντζής. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα μελών της ορχήστρας «Musica Aeterna» του Θεόδωρου Κουρεντζή.

Το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου με παρουσίαση των ρωσικών εκδόσεων της νεοελληνικής λογοτεχνίας σε μεγάλο βιβλιοπωλείο της Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ