Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

  Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιείται η δράση «Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά» στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ:

  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ο θεσμός «Δίπλωμα Ποδηλάτου για παιδιά», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών. Πρόκειται για μια δράση με συμβολικό χαρακτήρα, που στόχο έχει να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς απέναντι στους χρήστες ποδηλάτων.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, ερωτήσεις πάνω στο θεωρητικό μέρος, πρακτική εκπαίδευση και απλές εξετάσεις για την απόκτηση «Άδειας Οδήγησης Ποδηλάτου». Απευθύνεται σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες και θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους. Όσοι/όσες συμμετάσχουν, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα ποδήλατά τους.

  Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike

  Τρίτη 17/09, 17.00-21.00
  Πέμπτη 19/09, 17.00-21.00
  Σάββατο 21/09, 10.00-14.00

  Για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
  20 παιδιά ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

  Ελεύθερη είσοδος

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ