Μένουμε σπίτι και κάνουμε ψηφιακές περιηγήσεις σε μουσεία και ψηφιακές δραστηριότητες

Μένουμε σπίτι και αναζητάμε τρόπους δημιουργικούς, επιμορφωτικούς, ευχάριστους να απασχολήσουμε τα παιδιά και να τα απομακρύνουμε από το άγχος και το φόβο! Το weread.gr σας προτείνει κάποιους ιστότοπους που παρέχουν περιηγήσεις σε μουσεία, παιχνίδια και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες!

Το Μουσείο της Ακρόπολης, εκτός από τη δυνατότητα της περιήγησης, παρέχει ψηφιακά προγράμματα για παιδιά: https://www.theacropolismuseum.gr/el/content/ekpaideftiko-yliko.

Στον ιστότοπο benaki.org του Μουσείου Μπενάκη λειτουργούν εικονικές περιηγήσεις 360˚ σε όλες τις αίθουσες και εκατοντάδες έργα τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, με ηχητική ξενάγηση σε έξι γλώσσες:

– Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
– 
– 

Στο διαδικτυακό τόπο «Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του χρόνου» μαθαίνουμε για την εξέλιξη του αρχαίου θεάτρου, βλέπουμε μέσα από την εικονική περιήγηση το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και παίζουμε παιχνίδια με ανασκαφές και πολλά άλλα!

Πολύ ενδιαφέρον είναι το ψηφιακό παιχνίδι “Ένας αρχαίος Ναός”, στο οποίο τα παιδιά γίνονται αρχιτέκτονες ενός αρχαίου Ναού που θα οικοδομηθεί στην Αθήνα, την κλασική περίοδο: http://ancienttemple.gr/.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών θα βρείτε αξιόλογα παιχνίδια, τρισδιάστατες απεικονίσεις, ταινίες μικρού μήκους και περιηγήσεις: https://www.mthv.gr/el/to-psifiako-mouseio/.

Παιχνίδια και περιηγήσεις παρέχει και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης: http://www.lemmth.gr/welcome.

Στη σελίδα του Βυζαντινού και Χριστιανικού εικονικού μουσείου θα βρείτε παιχνίδι μνήμης, παζλ, αινίγματα αλλά ακόμα θα μπορέσετε να γίνετε μουσειολόγοι και να φτιάξετε τη δική σας έκθεση: http://www.ebyzantinemuseum.gr/?i=bxm.el.games.

Η Εγκυκλοπαίδεια του Πλάτωνα είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή εγκυκλοπαίδεια για την αρχαία Ελλάδα, στην οποία θα βρείτε πλούσιο υλικό ανά σχολική βαθμίδα με κόμικς, εικόνες, βίντεο, πληροφορίες και πολλά ακόμα που θα σας δώσουν ευκαιρία για πολλές συζητήσεις: http://plato.ehw.gr/.

Τέλος, υπάρχει πάντα η επιλογή της ανάγνωσης ενός βιβλίου και η Εθνική Βιβλιοθήκη μάς δίνει αυτή την επιλογή μέσα από το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο: https://ereading.nlg.gr/el/ (χρειάζεται να κάνετε Ηλεκτρονική Εγγραφή ως Πιστοποιημένος Χρήστης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ